Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /nfs/c09/h02/mnt/127352/domains/erasmus.duth.gr/html/includes/menu.inc).

Διδασκαλία

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη του διδακτικού προσωπικού να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη διδασκαλίας σε ένα ξένο πανεπιστήμιο, βάσει «Συμφωνίας κινητικότητας για διδασκαλία», διάρκειας από 1 έως 8 εβδομάδες (η ελάχιστη επιλέξιμη διάρκεια παραμονής για τη δραστηριότητα είναι 2 ημέρες, ωστόσο μία ελάχιστη διάρκεια 5 εργάσιμων ημερών συνιστάται ώστε να υπάρξει εποικοδομητική συμβολή στο πρόγραμμα διδασκαλίας και τη διεθνή ακαδημαϊκή ζωή στο Ίδρυμα Υποδοχής) ενώ απαιτούνται 8 ώρες διδασκαλίας κατ’ελάχιστο ανά εβδομάδα (ή για οποιαδήποτε μικρότερη διάρκεια παραμονής). Αποζημιώνονται οι ημέρες της παραμονής για τη δραστηριότητα, καθώς και μία ημέρα για μετακίνηση ακριβώς πριν την πρώτη ημέρα της δραστηριότητας στο εξωτερικό και/ή μία ημέρα για μετακίνηση ακριβώς μετά την τελευταία ημέρα της δραστηριότητας στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα Erasmus+ προβλέπει επίσης τη δυνατότητα κινητικότητας για συνδυασμένη περίοδο διδασκαλίας και επιμόρφωσης, με έμφαση στη νέα ευρωπαϊκή προτεραιότητα για την επιμόρφωση την ανάπτυξη παιδαγωγικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων σχεδιασμού προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.. Σε αυτή την περίπτωση οι ελάχιστες απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας είναι 4 ώρες την εβδομάδα.

Η "Συμφωνία κινητικότητας για διδασκαλία" για την περίοδο της κινητικότητας, περιλαμβάνει τα στοιχεία του Ιδρύματος υποδοχής, το θεματικό πεδίο, τον αριθμό των διδακτέων ωρών, το επίπεδο διδασκαλίας, τους στόχους και προστιθέμενη αξία της κινητικότητας (τόσο για το Ίδρυμα υποδοχής όσο και για τοv διδάσκοντα), το περιεχόμενο του προγράμματος διδασκαλίας, καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Υπογράφεται δε εκ των προτέρων από τον διδάσκοντα και από τα ιδρύματα αποστολής και υποδοχής.

Η επιχορήγηση που χορηγείται από το ΙΚΥ θεωρείται ως συμβολή στις δαπάνες μετακίνησης και διαβίωσης, οι οποίες προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης στο εξωτερικό (ημερήσια αποζημίωση που καθορίζεται ανάλογα με τη χώρα προορισμού), ενώ το Δ.Π.Θ. καλύπτει, μέσω του ΕΛΚΕ, κάποιες πρόσθετες δαπάνες όπως η διαμονή.

Για πραγματοποιηθεί μια επίσκεψη διδασκαλίας, πρέπει αυτή να προβλέπεται από τη Διμερή Συμφωνία (Interinstitutional Agreement) μεταξύ των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (του Δ.Π.Θ. και του ιδρύματος υποδοχής)
Η κινητικότητα πρέπει να υλοποιείται το αργότερο έως 30 Σεπτεμβρίου του κάθε ακαδημαϊκού έτους.