ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ERASMUS+

Το Πανεπιστήμιό μας συμμετέχει στη νέα δράση για τη Διεθνή Κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού από και προς χώρες που εδρεύουν εκτός Ε.Ε.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, πρώτη χρονιά εφαρμογής της διεθνούς διάστασης του προγράμματος Erasmus+, εγκρίθηκε συνεργασία του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής με το University of Queensland, στο Brisbane της Αυστραλίας. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Αλεξανδρούπολη ο Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας R. Minchin και ένας φοιτητής διδακτορικού επιπέδου. Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, συνοδευόμενοι από τη συντονίστρια Erasmus+ του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Επ. Καθηγήτρια Σωτηρία Μπουκουβάλα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κτίριο Διοίκησης στην Κομοτηνή, όπου τους υποδέχτηκε ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Φώτης Μάρης και η Ακαδημαϊκή Συντονίστρια Erasmus+, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκαν από την κυρία Μιχαλοπούλου τα ιδιαίτερα θετικά για το Πανεπιστήμιό μας αποτελέσματα της Διεθνούς Κινητικότητας για το 2016-2017. Σύμφωνα με αυτά, εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Queensland, και επιπλέον τρεις συνεργασίες, η μία στις ΗΠΑ με το University of Louisville, και οι δύο στη Ρωσία, με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ της Μόσχας και με το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Καζάν. Η δε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των παραπάνω συνεργασιών έχει πενταπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.