Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /nfs/c09/h02/mnt/127352/domains/erasmus.duth.gr/html/includes/menu.inc).

Εξαπάτηση φοιτητών κατά την ενοικίαση σπιτιού

Αγαπητοί φοιτητές/ αγαπητές φοιτήτριες,
Παραθέτουμε παρακάτω μήνυμα της Εθνικής Μονάδας/ΙΚΥ του προγράμματος Erasmus σχετικά με περιπτώσεις εξαπάτησης κατά την ενοικίαση σπιτιού:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με καταγγελίες φοιτητών που έπεσαν θύματα απάτης κατά την ενοικίαση σπιτιού. Οι φοιτητές αυτοί ανάρτησαν αγγελία αναζήτησης διαμονής σε σχετικές σελίδες στο facebook, μέσω των οποίων τους προσέγγισαν υποτιθέμενοι ιδιοκτήτες. Σε όλες τις περιπτώσεις η αρχική επικοινωνία έγινε από κάποιον υποτιθέμενο προηγούμενο ενοικιαστή, έτσι ώστε να είναι πιο πιστευτή. Παρουσιάστηκε συμβόλαιο ενοικίασης και επικοινώνησαν τηλεφωνικά, κάνοντας την όλη διαδικασία να είναι αληθοφανής. Οι φοιτητές πλήρωσαν προκαταβολή ή και σε κάποιες περιπτώσεις και ολόκληρο το αντίτιμο της διαμονής, αλλά όταν έφτασαν στο συγκεκριμένο κατάλυμα κανείς δε γνώριζε τίποτα σχετικό, τα προφίλ στο facebook είχαν διαγραφεί, κλπ. Έτσι, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και να μην πραγματοποιήσουν την κινητικότητά τους. Προς το παρόν υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για το Γκέτενμποργκ και το Άμστερνταμ.

Παρακαλούμε ενημερώστε τους φοιτητές σας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την ενοικίαση σπιτιού, αν μπορούν να την πραγματοποιούν μέσω κάποιας πιστοποιημένης ιστοσελίδας, να προβαίνουν σε κάθε δυνατή διασταύρωση των στοιχείων που τους παρέχονται και καλύτερα ίσως να απαντάνε αυτοί σε αγγελίες, παρά να δέχονται προσφορές. Να είναι επίσης επιφυλακτικοί όταν ο τραπεζικός λογαριασμός που τους δίνεται είναι σε άλλη χώρα από αυτήν που πρόκειται να μετακινηθούν."

Παρακαλούμε λοιπόν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αναζήτηση στέγασης, ακολουθώντας τις ανωτέρω συστάσεις.

Πρόσφατες καταχωρήσεις