Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /nfs/c09/h02/mnt/127352/domains/erasmus.duth.gr/html/includes/menu.inc).

Πρακτική Άσκηση 2020-21: Τμήμα Ιατρικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ TRAINEESHIPS 2020-2021
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Εrasmus+ του Δ.Π.Θ. υλοποιεί τη δράση πρακτικής άσκησης φοιτητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Παράλληλα συμμετέχει στον Όμιλο Πρακτικής Άσκησης Erasmus+ που συντονίζει το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η δράση παρέχει σε φοιτητές από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακούς–μεταπτυχιακούς–υποψήφιους διδάκτορες) αλλά και προσφάτως αποφοίτους του Δ.Π.Θ., τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση διάρκειας 2 έως 4 μηνών2, σε φορείς (π.χ. Επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ερευνητικά Κέντρα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, διπλωματικές αποστολές κ.λ.π.) που εδρεύουν σε χώρες του προγράμματος Erasmus+ (http://erasmus.duth.gr/node/16)3.

• Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, έχουν εγκριθεί προς υλοποίηση τουλάχιστον 2 θέσεις Πρακτικής Άσκησης για το Τμήμα Ιατρικής.
• Η πρακτική άσκηση υποστηρίζεται από υποτροφία, η οποία καλύπτει μέρος των εξόδων διαβίωσης στο εξωτερικό (βλ. σχετικός συνημμένο πίνακα).
• H επιλογή των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί βάσει κριτηρίων (βλ. συνημμένο αρχείο), από τον αρμόδιο Συντονιστή του προγράμματος Εrasmus+ του Τμήματος.
• Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail του Συντονιστή Erasmus+ του Τμήματος:
*Ολγα Παγωνοπούλου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας)
Τετάρτη 11.00-14.00 και Πέμπτη 9.00-12.00 Εργαστήριο Φυσιολογίας, Κτίρια Προκλινικών, email: opagonop@med.duth.gr
*Χριστίνα Τσίγαλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής-Μοριακής Μικροβιολογίας)
Παρασκευή 12.00-15.00 και Τρίτη 11.00-13.00 Εργαστήριο Μικροβιολογίας ΔΠΘ, 2ος όροφος, ΠΓΝΑλεξ/πολης email : ctsigalo@med.duth.gr

• Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.
• Η επιλέξιμη περίοδος υλοποίησης των μετακινήσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 30/09/2021, και δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 30/9/2021 (ημερομηνία ολοκλήρωσης της πρακτικής άσκησης).

Συστήνεται στις φοιτήτριες και στους φοιτητές, κατά την επαφή τους με τους φορείς υποδοχής, να εξετάσουν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο αντικείμενο της πρακτικής τους άσκησης δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν εξ αποστάσεως (τηλεργασία) ώστε να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση αδυναμίας ολοκλήρωσής της περιόδου με φυσική παρουσία, θα επιτευχθούν τα μαθησιακά αποτελέσματα της κινητικότητας.

Αν προκύψουν λόγοι Ανωτέρας Βίας (π.χ. υγειονομικές συνθήκες), δύναται η Πρακτική Άσκηση να υλοποιηθεί με μεικτή Κινητικότητα (blended Mobility) δηλαδή να ξεκινήσει εικονικά (virtually, από την Ελλάδα) και να συνδυαστεί με φυσική κινητικότητα (physical). Ωστόσο το διάστημα που οι κινητικότητες πραγματοποιηθούν με τηλεργασία – εικονικά ο συμμετέχων δεν χρηματοδοτείται. Η επιχορήγηση αφορά μόνο την περίοδο της κινητικότητας με φυσική παρουσία.

Πρόσφατες καταχωρήσεις